Kontrakt!


ABK har kommit fram till att de ska skicka kontraktet hem till mamma & pappa och när jag kommer hem ska jag skriva på och skicka in det a.s.a.p.

Så jag antar att vi får lägenheten nu, definitivt. Grattis. :)





En julstjärna står först på min inköpslista! (De har säkert rea på dem efter jul..)


Dyr hyra.


Jag läste i BT att man planerar att bygga nya lägenheter där gamla Tångringsskolan stått. En etta skulle ligga på 6000:- i hyra. En trea för 11 000. Som hittat. De måste verkligen tro på IKEA-boomen..

Vår trea kostar mindre än deras etta. Kanske lite old-fashioned inuti men den ska få ett lyft och bli den bästa lägenhet jag haft!

 

Krux.


Verkar som de inte är jätteförtjusta över att vi inte är i Skåne och kan skriva på kontraktet. Hon jag pratade med skulle återkomma efter att hon pratat med sina kollegor. Inte idag tydligen för nu har de stängt kontoret..

Lägenhet!!


Med utropstecken den här gången!

Så vi är inte längre bostadslösa. Tekniskt sett. Kruxet ligger i hur vi ska göra med kontraktet, om de kan tänka sig skicka det. Det ska vara skrivet den 9 december.

Inflyttning är från den 12e. Så vi skulle kunna fira jul i en egen lägenhet om vi ville. Å ena sidan vore det supermysigt att julpynta och allt, men å andra sidan skulle jag knappt hinna hem över jul om vi skulle flytta in i december.
Och jag vill hinna träffa alla och ta det lite lugnt. (Plus att jag nog har lite plugg att göra med.)


Så det lutar åt att vi tar tag i inflytten i januari. Det är nog smartare. Allt fixas ju inte på en dag.


Men visst, det hade varit otroligt mysigt att få julmysa in stället som det första man gör. Men jag hoppas det blir jul nästa år med..



Vårt blivande hus, trappuppgång i mitten, 2:a våningen. Välkommen hem? :)


Last christmas.


Om två veckor firar vi första hemma-adventen. Jag längtar.
Här skiner solen men det blåser kalla vindar. Jag lyckades få M att köpa en varm tröja igår iallafall, han går ju runt i sommar/höstjacka än. Galning.
Jag är väldigt glad för min vinterjacka iallafall. <3

Tyvärr uteblev min perfekt genomtänkta adventsfrukost lite eftersom bageriet var stängt. Det har nog aldrig hänt men idag var det såklart det.
Vi funderar på om det kan vara för att det är val idag? Det är ju en rätt viktig grej för katalanerna, ska de lyckas få in någon som ska kämpa för deras efterlängtade självständighet?


Vem vet. Några frallor fick vi iallafall inte.


Klippt.


Och nu sitter jag med toning i håret igen eftersom det blev två olika färger på håret när underhåren kom fram.
Det blev kort!

Jag skulle lätt bli stammis hos den spanske ryssen Alex (som klippt mig båda gångerna, för han kan engelska, spanska och ryska. Ifall man vill switcha språk eller nåt) om jag bodde kvar här, han är riktigt flink med saxen. Eller som M sa: "han ser sig nog som en konstnär". Kan nog stämma.

Han ville göra nåt med Magnus lugg som skulle hålla den rak i 4 månader, ingen förstod vad men jag fick äran att ta beslutet, som blev ett nej. (Lockar är ju gulligt ;)

Dessutom fick man hårtvätt och huvudmassage av en praktikant. Kunde suttit där hela dagen bara för det.
Praktikanten fick även titta på när Alex klippte mig för han ville visa honom hur man klipper en modern frisyr. Jag är modern, typ första gången i livet. Ha ha.

Nu ska jag tvätta ur färgen och hoppas det ser bra ut. Sen ska vi fuska med en Subway-lunch för vi har ingen kul mat hemma.



Lördagsplaner:


- klippa håret (båda två, oj oj!)

- shoppa tröja (jag)

- tapear (spanskt verb för att äta tapas)


Blir nog en finfin dag. Inget plugg, jag är nästan klar med nästa uppgift. Tentan fick jag G på. Fotokursen försummar jag lite som vanligt men ska snart kolla på nästa uppgift (examinationsuppgift tror jag).


Men idag är det lördag. School is off.



Älsklingsvantarna plockas fram om 15 dagar..




Nästan där..


Jag fick mejl om att borgensansökningen har godkänts. Nu borde det inte finnas något som kan stoppa att vi får lägenheten, eller?


(Jag har redan kollat upp Friskispriserna, surfat på Blocket efter den perfekta sovrumsbyrån och planerar vilka sommarjobb jag ska söka så.. ingen plan B där inte.)


En dag på IKEA.



Vi tog tåget till en annan del av Barcelona där husen såg lite annorlunda ut.



Inne på IKEA hittade jag en ny vän...



... medan Magnus hittade en ny favoritsoffa.



Julmys.



Korv mä brö' måste man ha.



Husen stod kvar även på hemvägen.



Slutresultatet: adventsmyset fixat!


(Killen i kassan beklagade att det bara fanns vit glögg kvar, "spanjorerna gillar det (rödvinsglögg) också så de kommer hit och handlar upp den. Till nästa år måste vi köpa hem mer!" :)

 



Brödbrist.

Jag hånade M lite förut när han sa att han saknar svenskt bröd som man inte måste springa och köpa varje morron för att det inte ska vara torrt. "När man kan få nybakat bröd direkt från bageriet?!" Men jag börjar nog också sakna det litegrann.. Förut gick jag ner till bageriet nästan varje morgon så vi fick färskt bröd till frukost. Nu, när man inte längre kan springa ner i linne och flipflop, orkar jag nästan aldrig. Man är inge vidare sugen på att gå ut när man är morronfrusen.. Så istället äter vi knäckebröd och låtsas att vi blir mätta.


På söndag är det dock 1a advent så det ska firas med myspysfrukost med frallor, tända ljus och annat trevligt. <3


Har även bokat tid hos Miller i december (trots att jag försökt undvika det för det är så jobbigt mentalt att veta att det kommer göra ont, men mina axlar sitter snart vid öronen), jag tror att stelheten i nacken är orsaken till att jag kan få lite lätt huvudvärk ibland. Så någon måste fixa till det där, snart.
Jag bara önskar man visste hur man kunde undvika att bli så stel, jag stretchar och knäcker men det hjälper tydligen inte. Är väl delvis en bieffekt av gymmandet tyvärr.


Jaja. Idag funderar jag på att kolla efter någon varm tröja, man är inte sugen på t-shirts längre kan jag säga.
Spar nog glöggjakten till imorron..


Ändring: IKEA-lunch idag, shopping imorron!





Coolast på stan.


Idag var det äntligen mösspremiär!




Solen sken från en klarblå himmel, som vanligt..




Affärerna på Passeig d' Gracia har börjat julskylta med lite fint bling-bling...




... och snygga trenchcoats modell dyrare (Burberry).





Lite julpynt fanns också att hitta hos Armani.




Den fina lyktstolpen var pyntad med ett rosa band.




Håkan here we come!


"Ni har nu fått Era biljetter skickade till Er angivna epost adress!"  

Så jag har just fixat mig en födelsedagspresent. :)




För övrigt hoppas jag verkligen vi blir godkända för lägenheten för jag sitter redan och surfar möbler på Blocket..
Hoppas även att den vargavinter som förutspås når ner till mig i Skåne.. White christmas danke!




På gräddhyllan.





Som utlovat så blev det en tur till ett väldigt spanskt café som var fullsatt när vi kom, men servitören fixade snart ett bord åt oss. Och som utlovat blev det varm choklad vi drack, extra mörk.




(Magnus hade hoppats på lite mer grädde men jag var ganska nöjd med att se chokladen skymta därunder..)


Imorron: CSN.


Vad jag behöver lägga lite CSN-pengar på i veckan:


- en eller två långärmade tröjor

- en klippning

- ny mascara

- glögg & pepparkakor från IKEA

- en tapasmiddag, det var alltför längesen nu



--------


Nu har de fått vårt Ja.


Ja?


Det lutar åt ett ja till lägenheten.

Bilderna fick vi igår och de har sedan stirrats intensivt på hela gårdagskvällen.
Vardagsrummet och sovrummen är helt okej. Tapeten i köket är fruktansvärd (men verkar bara vara jag som tycker det så jag kanske borde släppa det?) och badrummet är ingen hit men de ska börja renovera alla badrum efter jul säger de. Och kan man bara stå ut med lite krångel någon vecka (eller hur lång tid det nu tar, är ganska uppskrämd efter Linneas badrumshistoria..) så blir det nog väldigt fint istället.

Och man kunde faktiskt be om tidigareläggning av tapetsering sa de eftersom de troligen inte gjort det på ett tag. Eller så kan man göra det på egen hand (med hjälp alltså..), det får man om man gör det snyggt och korrekt. Yes. Som sagt är det mest köket som spökar i mitt huvud, de andra rummen är det inga större fel på.

Men som sagt, jag släpper det ett tag.

Om vi tackar ja och blir godkända (eller pappa snarare som är borgensman) så kommer fokus ligga på att mysa till placet så mycket det bara går.
Och det kommer bli jättefint, det tror jag. Läget är ju superbra med nära till centrum och "jobbet" (praktiken), Friskis och Ica Maxi ligger ett stenkast bort och naturslingor likaså.
För att inte glömma balkongen (hoppas inte träden skuggar för mycket?!).

Och M:s föräldrar säger att den är fin så är den troligen det.



Take it!?



---------



De senaste kvällarna har vi bara suttit vid datorn/soffan. M har suttit uppe väldigt sent till mitt i natten och spelat turneringar (som dock lönat sig lite iallafall) så jag har känt mig ganska rastlös och lite uttråkad och lagt mig timmar före honom. Nog för att jag vet att det blir så ibland med det jobb han har och jag har roat mig med att masskonsumerat Sex and the city-avsnitt men ändå, lite segt blir det efter flera dagar. Är tunt på pengakontot också så vi har inte unnat oss nån utemiddag eller så på ett tag.
Men han har lovat att vi kan hitta på nåt ikväll, ut på stan en sväng och dricka nåt gott kanske och kolla in om julstämningen är på g i affärerna. Han vet när jag behöver aktiveras. <3


Lägenhet del II??


M:s föräldrar verkar tycka lägenheten var fin, eller fin nog för oss iallafall. Stor balkong i söderläge, gilla-knapp på det :)
Har dessutom pratat med en (trevligare) människa på ABK som sa att borgenspapprena inte alls behöver åka till Spanien fram och tillbaka igen för att få min underskrift, det räcker med pappas. Yes!


Vi väntar på bilder nu, spänning.. Undrar om vi kommer gilla den..  

(Inte för att vi har tid eller råd att vara jättepetiga, vem får lägenhet på en månad nuförtiden liksom?)

Sopland?


Ibland är man riktigt glad över att ändå få bo i rejäla, organiserade Sverige:

 http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8165031.ab




Övrigt: Jag planerar att duscha i det iskalla badrummet (som numera går under namnet Antarktis) och drog in det flyttbara elementet för att värma upp rummet lite innan det var dags. Så visar det sig att sladden inte når till till uttaget som sitter högst upp i badrumsskåpet. :| 

Man får helt enkelt värma upp elementet rejält och sedan koppla ur det, dra in det i badrummet, hoppa snabbt i duschen och ta vara på den lilla värme det utsöndrar innan det blir kallt igen.
Och hoppas att det ska finnas skapligt med varmvatten i kranarna så man slipper frysa ihjäl, igår var det bara halvljummet (= kallt!!!).


Sverige vi saknar dig.




OBS! För att väga upp allt gnäll måste jag bara säga hur underbart och mysigt det är att gå på stan här, med alla små söta affärer, konstiga människor och mysiga caféer.
Det kommer jag verkligen sakna.


Turné!


Håkan ska ut på turne i vår och spelar på flera ställen extremt nära mig (ni vet i Skåne är allt bara ett stenkast bort sägs det)!  Halleluja!


Turnéplan: 10/2 Linköping, 11/2 Sundsvall, 12/2 Östersund, 25/2 Visby, 26/2 Malmö, 4/3 Uddevalla, 5/3 Oslo, 6/3 Uppsala, 11/3 Århus, 12/3 Köpenhamn, 18/3 Gävle, 19/3 Luleå, 25/3 Huskvarna, 26/3 Örebro, 1/4 Umeå, 2/4 Falun, 8/4 Kristianstad, 9/4 Lund, 15/4 Västerås, 16/4 Norrköping, 17/4 Stockholm, 22/4 Karlstad, 23/4 Halmstad, 24/4 Borås, 30/4 Bergen, 4/6 Göteborg.


Lägenhet?


Imorgon kl 12 ska M:s föräldrar kolla på vår lägenhet. Eller ja, förhoppningsvis blivande lägenhet om den är skapligt fräsch och ABK inte krånglar bort oss i hyresdjungeln med borgensmän, depositioner och allt vad det är.. Håll en tumme.


Mycket å göra.

 


Vi har blivit erbjudna lägenhetsvisning. Så vi får väl be M:s föräldrar om att kolla in den åt oss. Ska (borde) väl även ringa några fler bostadsbolag och höra om de har något.


Sen finns massa plugg att göra, suck.


Funderar även på att försöka ta mig till IKEA för att köpa glögg och pepparkakor till 1a advent..


.. och släpa mig till Posten för att köpa nåt att skicka hem lite grejer i.


Måste även kontakta min handledare + muséet angående praktiken så det blir klart.


Jag skulle även vilja gå lite på stan och kolla i affärer ifall det dyker upp någon julklapp och även köpa grejer till doppresenten..


Gymmet får man inte glömma, det är bara 8 dagar kvar tills våra kort går ut. Har ont i halsen varannan dag ungeför, sådär som det brukar vara. Suck.



Och massa andra saker som jag har glömt att jag borde göra. Jag tänkte börja med att säga hej till duschen.




Söndag.


M spelar. Jag ska kolla på Sex and the city och dricka upp vinresterna. That's that.


Tips till utlandsresenären.


Dvs till mamma!

Starbucks har en serie med speciella juldrinkar som nog är värda att prova när du & Agneta är i N.Y.
En om dagen kanske? ;)




Peppermint mocha, Caramel brulée latte, Gingerbread latte.




Jag siktar in mig på den med mint, lätt..



En fråga:


Finns det någon i landet Sverige som inte kollar på Idol?


Känns som hela världen bloggar om det, och tidningarna skriver om det alla dagar i veckan. Jag är SÅ glad att jag slipper kolla på det. Fördel Spanien där.

M sa häromdan (när vi pratade om att han saknar svensk tv. Jag med, lite. Men inte Idol.): man kan ju köpa det på dvd.

Idol alltså.

Jag sa: men du brukar ju inte ens kolla på Idol?!?

Han sa: nääe men du vet.. nånting om att det är skönt att ha nåt att kolla på bla bla.



Jag vet fortfarande inte om han var allvarlig eller ej. Jag blev mest chockad så jag kopplade lite dåligt.




----



Titanic, still going strong.




Gonatt.

Tjejgrej.


När man har en ensam kväll är det nästan lag på att kolla på lite klassiska tjejfilmer och stoppa i sig lite choklad.


Igår tittade jag på den här (tack till Sandra för tipset!):






Och idag är det dax för en av de stora elefanterna:



(Av någon anledning klämmer de alltid in Titanic-låten mellan all R'n B och pop på gymmet, så efter alla dessa veckor har det byggts upp en impuls i mitt huvud som säger att jag måste se filmen, igen. Så jag gör väl det.)




Såklart har jag även min all-time favourite tjejfilm på lager (som jag är rätt säker på har tillägnats ett blogginlägg de senaste tre åren då det närmat sig jul, så traditionen lever vidare) :  




Fast kanhända spar jag lite på den några dagar till, än lyser julstämningen med sin frånvaro.. 



 Chokladen hämtas från skåpet pronto.


Två steg från paradise.


Om jag får beskriva Håkans nya skiva med ett ord så blir ordet: flummig. Bra, men flummig.
Tycker han låter obehagligt mycket som Björne (a.k.a Jörgen Lantz) i en låt eller två... Sluddrigt liksom.
Vet inte om jag gillar.


 
Oh ja herr tamburinspelare..?





Å andra sidan spelar jag den 10 gånger i rad om dagen så jag tror jag gillar ändå.


Fredag.


Har inte hört nåt om att killarna kommer hem idag så jag räknar med en till ensamdag. Men jag lider inte. Har sovit riktigt gott när det var så tyst och lugnt (om man bortser från grannen som äcklar sig varje natt och harklar och låter som han har nåt i halsen, vidrigt! Så jäkla lyhört in mot deras lägenhet.) Jag tänkte gå och gymma.


Takfläcken har tur nog inte blivit så mycket större, kanske det ger med sig nu..? Pratade med grannen igår igen, han hade inte ringt nånstans eftersom det är ju i vår lägenhet det är problem inte hans. Men jag hade nog missförstått första gången, han menade att det fuktiga på hans terass hade runnit in från grannens tvättho som var på andra sidan om hans.
Han trodde gamla tantens dotter kunde ha glömt vrida åt utekranen när hon vattnade blommorna sist, hon brukar tydligen komma hit ibland och göra sånt. Så han föreslog att vi (eller någon) kontaktade hyresvärden och bad någon gå in och kolla om något läckte hos henne (hon öppnar aldrig när man knackar, om hon ens är där men fönstrena är öppna ibland så lite skumt).

And that's it, jag har skickat infon vidare till Stefan och sen är det upp till honom om han vill kontakta dem eller ej. Jag orkar inte bry mig vilket längre. Hoppas bara det ska ge med sig så den inte blir större.




Home alone.


Nu åker boysen på sin casinotur och mina planer för dagen är att

1) inte bli indränkt av vattenläckan
2) gå på museum



Museo de História Catalunya närmare exakt. Kataloniens historia. Känner mig riktigt sugen på att göra nåt kulturellt, komma ut från den här satans lägenheten och dess defekter.



Muséet ligger precis vid hamnen så promenaden dit och hem blir ett extra plus.



Men troligen bör jag också ta en tur till grannen igen och fråga om han har ringt och fått nåt besked om de tänker åtgärda läckan eller inte..

Och när.


Problemlösning?


Eller iallafall en källa till problemet kan ha hittats. Vi (jag vågade!) knackade på hos en granne ovanför (inte damen för hon öppnar aldrig) som visade oss sin terass (tänk om man haft den! Fast lägenheten var ännu mindre än vår och inte nåt jag skulle betala mycket för). Där stod tvättmaskinen och bredvid den en tvättho som läckte liite liite, det hade börjat för några dagar sedan. En slump?

Nu hoppas jag verkligen det är problemet, så är det upp till någon annan att lösa det. Om pappa var här skulle han fixa läcket på 5 minuter!


Problem, igen.


De senaste två dagarna har det dykt upp en stor fläck i taket i badrummet som troligen kommer från nån läcka. Stefan (som vi hyr av) har sagt att han ska skicka hit vaktmästaren idag så hoppas verkligen han dyker upp, och att han ger lugnande besked. Orkar inte hålla på med mera krångel nu när det är så kort tid kvar.. Mest rädd är man ju att man ska behöva stå för nån betalning om de ska pilla på felet..

Dessutom kommer M:s Poker-Tommi hit idag och imorgon åker de på någon turnering utanför stan så jag och vattenläckan får umgås lite på egen hand fram till helgen.
Jag såg fram emot en ensam dag eller två men nu ändrades det en del ifall det måste fixas med eländet..

Jäkla skit!


Får hoppas han säger det inte är något farligt som inte behöver åtgärdas just nu så vi hinner dra hem innan de börjar riva ut grejer, om de tänkt det.. Annars drar jag hem i förskott..


Känner att jag målar upp det värsta scenariot när det skulle kunna tas med en axelryckning av vaktis (det här är faktiskt Spanien, det måste bli ganska allvarligt innan de säger att det faktiskt måste fixas på riktigt..). Jag hoppas på en axelryckning som räcker tre veckor framåt.


Damen på våningen ovanför var inte hemma när jag väl vågade mig dit att knacka på (vi vågade inte gå dit 23.30 igår och fråga om det var hon som läckte ner på oss). Puh.
Så nu när jag är uppe så tidigt kan jag lika gärna dra igång lite plugg och se om det ramlar in nån vaktmästare senare, och om inte så är det kanske inte så allvarligt.



Montjuïc.



Det är alltid roligt att gå på upptäckspromenad i Montjuïc. Alltid hamnar man någonstans man inte varit förut, vilket innebär att man upptäcker nya områden och hittar nya saker. Senast jag gick där hittade jag:


en ridskola
en rugbymatch
en lååång trappa med fontäner på sidan om
Poble Espanyol





Idag gick jag och darling dit och vi hittade:


en amfiteater
en låång trappa med minivattenfall omringad av grönska
ett dagis
en baseballplan
Montjuïcs berömda kyrkogård





Det ska vara rejäla trappor i år.



Det kryllar av roliga saker och platser däruppe, vi brukar bli borta flera timmar. 
När jag och mamma var där förra sommaren blev vi ganska besvikna eftersom vi hamnade på villovägar och inte såg så mycket av berget, men nu vet jag hur fint området är.
Sportarenor, kultur, natur.. allt finns som gör en eftermiddag bra!


Change of plan?


Jag hade tänkt gå till gymmet men himlen är klarblå så jag blir mer sugen på att gå ut och traska för att ta vara på det fina vädret. Det är trots allt november så vem vet hur länge det stannar?

Måste tanka sol så man pallar den underbara vintern och mörkret.

Långsam.


Det händer inte så mycket här så det blir inte så mycket skrivet heller. Solen skiner som vanligt, jag har gymmat och undviker fortfarande att ta tag i plugget. Men jag ska, imorron.


Det låg ett paket utanför vår dörr (brevbäraren måste ha kastat in det genom fönstret i trapphuset eftersom vår andra ytterdörr troligen var låst) så nu har jag nytt bankkortnål och tråd att få knappar på plats på diverse tröjor igen och en bok. Äntligen. <3



Hela livet var ett disco?


Fars dag.


Idag är det Fars dag, grattis pappa!



Fikabokning?


Peace & Love-caféet har förlängt sina öppettider fr.o.m 1 november. Check this:


Måndag - Torsdag 10:00 - 20:00
Fredagar: 10:00 - 24:00
Lördagar: 12:00 - 24:00
Söndagsöppet hela december 12:00 -16:00.



Plus att de har alkoholtillstånd nu så man kan ta sig ett glas vin på fredagkvällen.. Någon som är med på en julfika i december? :)

Idag, igår.


Idag har vi tillbringat eftermiddagen på gymmet. Igår lyckades vi ta oss till Montserrat (även om vi missade gosskören, korset och biblioteket).
















Utflykt.



Idag ska vi försöka ta oss till Monstserrat; naturskyddsområde, berg och kloster(samhälle).










Fotodagar.


Nu har visserligen min nästa delkurs på Upplevelseproduktion dragit igång men jag skjuter upp det några dagar till och njuter av att låtsas att jag bara har fotokursen att pyssla med. Just nu sitter jag med uppgift 1 (som vi fick i september..) och ska äntligen skicka in!


Temat är att med bild beskriva känslan av någon arbetsplats/ett yrke. Jag valde de här: 


 
Gemenskap och tjejskvaller (en tredje tjej står till vänster utanför bild) på matmarknaden.




Hotellstäderska sliter med fönsterluckorna, en klar x antal kvar att putsa.. 


Kanske bilderna är lite otydliga i den här storleken, de är sparade i webb-format men det passar bättre när man gör dem större har jag märkt (och det orkar jag inte ändra nu).


Tänk att ha såna här plugg/arbetsdagar jämt; gå ut och fota lite, sitta vid datorn och fixa bilder, diskutera bilder och åsikter med andra på forumet och skriva om varför man valt att göra som man gör och lämna in en uppgift då och då (utan deadline, så skönt!).

Och en kaffe på det (med chokladbit i botten, det är vardagslyx). 




Igår tittade vi klart på säsong 4 av Dexter, 02.30 var klockan när det sista upprivande avsnittet var slut. Total chock återstod. Hur ska det gå? Vi måste se sista säsongen NU!! Kunde knappt sova för vi var så upprörda över slutet (iallafall jag..). Ujuj. 



Inte bara ketchup är rött. 


 

Onsdag.


Jag gick ut en sväng i solen och fotade lite till en uppgift på fotokursen.






Hittade en affär med massa fina julpysselgrejer. Äntligen kommer julgrejerna fram :)










På eftermiddagen gick vi en sväng i löven i L'Eixample.





Promenaden avslutades med en kaffe/juice och spaning på livet utanför rutan.




En månad kvar.


30 dagar. Plus resdagen. Sen är vi hemma i snön.

Det är väl inte meningen att man ska sakna hemma när man är i en underbar stad som denna, men jag tror vi båda börjar se fram emot att komma hem. En månad till känns lagom att hinna knyta ihop och bli nöjd.

Jag längtar efter att se Agnes, känns lite tråkigt att ha missat när hon var sådär pytteliten och supersöt..




Fast hon verkar lika söt nu iofs :)



Måste börja slipa på doppresenten..



Övriga saker som jag saknar: värme i huset, familjen, riktig naturell yoghurt, en ugn, tjejerna, tystnaden.



Idag ska alla elmätare i huset läsas av så det ska komma någon spanjor hit som ska släppas in. Helt okej. Det är bara det att vi inte alls vet när han kommer. Inte okej. Jag hade tänkte gå ut och fundera på mina fotouppgifter men vill inte lämna darling ensam med den troligen icke-engelsktalande spanjoren. Eller han vill nog snarare att jag inte ska lämna honom..



Så jag får väl hålla mig hemma och hoppas han kommer på förmiddan. Har lite skrivuppgift jag kan pyssla med en stund. 

Och lyssna på Winnerbäck.



 

Julklappssurfning.


Sitter och surfar runt på olika sidor för att få lite julklappsinspiration. H&M, Corte Inglés, Kicks..
Jag vill se fina presentförpackningar i juliga färger och varma, fluffiga vinterkläder som drar tankarna till snö och vintermys.

Vill gärna köpa någon presenter här i Barcelona eftersom det finns så mycket affärer, så det skulle iallafall inte bli något som 10% av Borlänges befolkningen redan har hittat på Kupolen.



Frågan är om det är nån idé att ens försöka få plats med nåt extra i resväskan.. 




Den här klänningen är inte helt fel. Men jag köpte ju två klänningar förra julen så i år står det inte festklänning på listan. Däremot gärna en klänning att ha på Agnes dop. Vi får se hur det blir med det.  



Brr.


Idag har jag använt min höst/vinterjacka för första gången. Och jag har köpt en stor filt till sängen, så nu har vi tre. Hoppas det ska räcka mot kylan.


Ledig vecka, typ.


Veckan som kommer blir skön; ena kursen är ju slut och den andra har inlämning på fredag en uppgift som jag redan har lämnat in så vi får troligen ingen ny litteratur att läsa. Eller jo det kanske vi får men jag hoppas inte.
Så jag ska bara ägna mig åt fotokursen, sova lite längre på mornarna och försöka besöka lite ställen jag velat se, kanske Poble Espanyol nästa..



Påven körde med racerfart genom stan i sin påvemobil,
inte många som hann få ut mycket av de få sekunder de fick se honom. 

(Vi stod ett tag bredvid en rynkig liten tant som stod med sin son och väntade, då var klockan knappt halv ett och han frågade flera gånger om 'mamma ville gå och sätta sig', men nej hon skulle stå och vänta på påven. Uppåt 1 ½ - 2 timmar tog det innan han kom dock, undrar om supertanten höll ut?)



Hårdkörning på gymmet idag, har nog inte varit såhär trött efteråt förut. Helt trött i kroppen och somnade lite i soffan medan M kollade på allsvenska finalen. Men nu är jag pigg igen. Ganska iallafall.
Man behöver ändå inte vara superbright en söndag kväll. Bara glo lite film och sånt. 



 

Rullande påve.


Jag vill också ha en påvemobil.




Påven kommer!




Imorgon kommer påven till stan. Han ska ha nån ceremoni i Sagrada Familia och åka lite kortege på gatorna. Så vi ska dit och vinka, såklart. Fastän jag inte gillar påvar så ja det är dubbelmoral på hög nivå.

Lite roligt att flera av stadens boende som har utsikt över katedralen har försökt hyra ut sina balkonger till påve-fansen för hundratals euro. Men ingen har nappat. En kille sänkte "hyran" från 200 euro (för en dag!) till 50.
Då ringde en person och ville hyra platsen för hon ville hänga ut en protestbanderoll som anklagar katolska kyrkan för hyckleri när det gäller att bekämpa de sexuella övergrepp som rapporterats på sistone.

Hon fick inte hyra balkongen..

Från Hardrock till caipirinha.


Tanken var att vi skulle äta på Hardrock Café igår kväll men det var fullt (alla turister äter där? Vi var ju två timmar före spansk middagstid..) och 30 minuters kö så vi sa nejtack och hamnade istället på argentiska El Gaucho.

En rejäl biff á la Pampas blev det och sedan traskade vi till Mollys Fair House (engelsk pub) där vi drack lite caipirinha och kände oss nästan som riktiga spanjorer (eh). 

Sista stoppet innan hemvändning blev ett okänt café efter Ramblan (jo det är sant.. vi träffade till och med svenskar som ville diskutera hur konstigt det är med siesta-systemet) där vi went for chocolate y churros. 


Trevligt!
 




ps. Vad hände med de där filmtipsen jag efterlyste? Ganska tomt i inkorgen so far..



Filmtips?


Tjejer, hjälp mig med tips på bra filmer som ni sett nyligen!

Eller för längesedan, det spelar ingen roll bara det är en lite tjejjig film typ drama/romantisk komedi som jag kan kika på när M är på casinoäventyr.

Bara att bombardera mig med idéer på FB eller här, tack :)



Flyttdax igen.



Det är lika bra det blir officiellt nu när jag redan börjat berätta om det och vi planerar för fullt: 


vi flyttar till Skåne i vår!



Till Kristianstad mer exakt, vilket är en ganska rolig slump eftersom M kommer därifrån, och det kanske inte låter som en slump men det var det faktiskt för min handledare har fixat praktikplats åt mig på Regionmuséet eftersom hon har kontakter där (tydligen). Och det råkar ligga i just K-stad.

Så det var helt oplanerat men ändå ganska praktiskt eftersom jag har en expert på staden med mig så det kan nog bli riktigt bra. Mina andra praktikplatsansökningar har inte gett något så det är skönt att man vet var man hamnar och kan börja planera, äntligen. Plus att M har kompisar och familj där så vi har lite socialt liv gratis så att säga (och kanske kanske kan jag hitta någon kompis med..).


Plus att jag har en backup-plan att läsa någon kurs i Lund till hösten om jag inte hittar något jobb efter praktiken, de har en hel del intressanta grejer där. Men som sagt, det är plan B. Plan A är att slippa bli arbetslös, faktiskt.
Men som det ser ut nu kan man ju inte vara säker på att få som man vill. Men jag ska försöka. Jag orkar inte flytta igen efter ett halvår, jag vill "bo på riktigt" nu. 
(Skåneregionen ska ju vara rätt kreativ med jobb och nya projekt så man kan ju hoppas det stämmer. Och att de har plats för mig nånstans, den lilla detaljen). 


Så nu surfar vi lägenheter på internet
, haken är ju bara att vi inte själva kan kolla på den eftersom vi då skulle få flytta in i mars eller nåt vilket ju är vääldigt sent. Men som sagt, jag har ju en expert på staden med en hel del kontakter så vi ska nog lösa det.


Jag är lite excited, det ska bli jättespännande och roligt att flytta på riktigt! IKEA here we come!




Mitt mål för nu.


Parc Güell.



Med utsikt över Barcelona.



Höstfärger.



Vem lutar mest?



Termitbostad?



Musikanter.



La vista panorámica.



Trötta.


Pepparkakshus.


Öl på Cafe Zurich.


November!



Klarblå himmel, 23 grader, shorts och t-shirt. November är inte alltid fel!



Hemtenta.


Inskickad. Faaan om jag inte blir godkänd.. Det känns helt okej men jag litar inte på den där läraren, hon verkar ganska petig..
Har också skickat in kompletteringen av förra uppgiften och försökt skriva ihop uppgiften till andra kursen, så jag tror att jag är klar. Med allt. Ledig helg från och med nu!
Ikväll sträcker sig firandet till Bonde på tv och ett gäng tidningar som jag snart ska köpa att slöa ner mig med i soffan när M spelar. Känner mig lite stressad så ska försöka coola ner.


Från och med imorgon ska jag lapa sol och vin och inte göra ett (plugg)handtag förrän måndag. That's a promise.
 

Die Sonne scheint.


Jag känner mig lite som en papegoja som bara upprepar samma sak hela tiden, men vädret är helt fantastiskt fortfarande! 20 grader och sol hela dagarna, i november. Man tackar. Sitter man på en någorlunda skyddad plats kan man lätt klara sig med t-shirt (och shorts, men det har jag slutat med. När ska man annars hinna ha höst?).


Så med träningsvärken på plats och planer att tillbringa eftermiddagen i solen så ska jag försöka ta tag i den sista större plugguppgiften så jag kan ta helg sen. Tidig helg. Har varit lite väl mycket vardag den senaste veckan så vill ut lite mer och hitta på nåt. Man måste ju passa på.


Trött.


Jag har ingen lust att plugga idag. Jag tror tentan är klar. Eller, jag anser att den är det för om man börjar ändra i efterhand (och tänka mera, orkar man?) blir det bara värre. Jag tycker de flesta delarna är ganska bra faktiskt och ett G borde jag få faktiskt (annars ska hon få höra hur jag slitit med eländet..). Dock är jag inte klar med uppgiften på den andra kursen men den fixar man nog på en dag eller två, jag har börjat iallafall. Kan säkert ta den imorron.

Vi har massa andra saker att fixa idag; betala hyra, handla mat, badrummet skulle behöva städas. Och så ska ju gymmet besökas äntligen! Så plugget kanske får vänta till ikväll eller imorron. Det bör inte vara några problem.

Boklängtan.


Fyrkantiga ögon efter en dag vid datorn. Önskar jag hade en bra bok att läsa som variation.

Men det har jag inte.


Novemberplaner.


- gå på Picasso-muséet

- gymma massor

- plaska i vattenpölarna med mina gummistövlar (?)

- åka till Montserrat

- besöka Poble Espanyol och Parc Güell

- äta chocolate con churros med darling någon smågrå eftermiddag

- skriva julklappslista

- klippa håret (ja, igen. det växer som ogräs)

- köpa ljuslyktor att mysa (och värma) upp vardagsrummet med

- ha det allmänt gott <3





Övrigt: Extremt slö dag med halvgrått väder, soffahäng med kurslitteratur och pokerkollande. Soft.


RSS 2.0