Vår patio.





Patio
betyder innergård. Innergårdar är ett vanligt fenomen i Spanien och jag gillar det skarpt. Utifrån kan byggnaden vara hur trashig som helst men kommer man in finns det växter och tingeltangel som livar upp. Vi har vår ingång mot pation så man går in i trapphuset sen går man ut igen och in i sin egen lägenhet. Vår ingång är uppe till vänster i bilden där den orange gasolbehållaren står.


Done!


Nu har vi varmvatten och gas till spisen, äntligen är allt på plats! Känns så bra att vara här!




Where is the butano-man?


Uppe klockan 08 för att vänta på att gasförsäljarna ska komma förbi på sin dagliga runda (jag har inte sett någon hittills men jag hoppas de gör det dagligen). Gäsp. Hoppas de kommer snart så vi kan få det avstökat. Man får stå på balkongen och ropa á la Spanienstyle. Sen ska jag äta en riktig frukost med nybakt bröd från bageriet på gatan bredvid och snabbkaffe. Dagens plan:



1. Vänta på butanomannen
2. FRUKOST
3. Gå till 1 euro-affären och köpa några småsaker vi behöver hemma
4. Plugg på balkongen





Sov inget vidare inatt så ska försöka lägga mig i tid men det är jättesvårt. Dels äter man så sent (vi har redan spanska tider med middag vid 21.30 igår, snacka om integrering!) och dels sitter darling ofta uppe längre så det är trevligt att hålla sällskap. Fast spanjorer lägger sig ju sent i allmänhet så man får väl vänja sig.




 

Klassiska butanos som kopplas till spis och varmvattenberedaren.


Barceloneta.







PS. (Näst sista bilden är en 'hitta-Magnusbild'...)



Plikten kallar.


Imorgon börjar mina kurser, officiellt sett. Inte för att jag ska göra något speciellt men jag tänkte börja läsa imorron och få in lite rutiner. Det ska faktiskt bli lite kul att ta tag i det nu. Uppstigning senast kl 09, frukost på lilla balkongen och sedan läsa läsa. Någon dag längre fram ska jag kolla in pluggställen, biblioteken främst. En del av Barcelonas Universitet ligger något hundratal meter bort men jag vet inte om jag kommer in där. Men kika kan man. Ravals bibliotek är inte heller alltför långt borta. Men imorron håller jag mig hemma ifall gastubsförsäljaren kommer förbi, vi har fortfarande inget varmvatten/gas till spisen.


Lägenhetsbilder

Antar att det är dags att jag också skriver ett inlägg här på bloggen. Gör det med lite bilder på lägenheten som jag tagit idag.

Ytterbalkong
Ytterbalkong

Köket
Köket

Arbetsrum
Arbetsrum

extra sovplats
Extra sovplats

matbord
Matplats

Vardagsrum
Vardgagsrum

Badrum
Badrum

sovrum
Sovrum

Högt till takbalkarna
Högt till takbalkarna

Balkongutsikt
Balkongutsikt

Balkongutsikt


/Magnus


Ramlar.


Kanske dax att släppa Håkankopplingen (för den som inte redan räknat ut det). Vi bor nämligen i den lägenhet som Håkan använde för att spela in videon till Ramlar.
Det är ganska roligt, ute på den balkongen som man ser i början hänger just nu min tvätt på tork. Och La Paloma är en nattklubb precis mitt emot vår dörr, men jag tror inte den är igång längre för det är väldigt tillbommat. Så det var här han ramlade glada gatan fram minsann..

Ni kan kika på videon här så ser ni vårt hood:

http://www.youtube.com/watch?v=7hcXKjaR40c




Här har vår Håkan hittat till Barceloneta (dit vi ska ikväll för att prova havet).



/F


Bofast!


NU ÄR VI HÄR I VÅR LÄGENHET MITT I CENTRALA BARCELONA!

25-30 grader varmt klockan halv elva på kvällen, med ett glas vin och halvt städad lägenhet. Ute väsnas staden; bilar, folk, hundar.. Vi bor mitt i smeten och har nära till alla platser som turisterna vill se, men på en sidogata så man känner att man bor i en barrio (stadsdel) med folk av varierande ursprung. Raval heter området och ligger väster om Ramblan.

Imorgon har vi förhoppningsvis hunnit få ordning, det var riktigt skitigt härinne så vi har skurat toaletter och badkar och torkat golv så svetten droppar. Imorse var en riktig filur här och fixade ytterdörren och låset så vi kan komma in utan större problem. HAN var svettig kan man säga, men rolig också! De flesta är väldigt trevliga så jag tror det kommer bli bra.



Darl pratar med 'el propietario', El Stefan i Stockholm och gör upp om detaljerna. Helt plötsligt stod Magnus som huvudperson på kontraktet. (Men han kommer hem igen till jul.)



Puss!




Värmerekord.


"Barcelona registra su temperatura más alta de la historia: 39.3º"



Det betyder att idag var den hetaste dagen i Barcelonas historia, nånsin! 39,3 grader. Vi kände det redan när vi gick ut från hotellet vid lunchtid, vindarna som blåste kändes som det gör när man håller hårfönen mot ansiktet och nu överdriver jag inte! (För en gångs skull.)

Helt galet varmt.


Vi har gymmat och badat i poolen både idag och igår. Den ligger högst upp på hotellet ute på en terass så där är det ganska skön temperatur. Men man får akta sig för solen, vi såg en tjej (som troligen legat på stranden x antal timmar) med totalröda ben som åmade sig över hur ont det gjorde. Så illa ska det inte gå för oss, vansinnessolning (betyder: på stranden där ingen skugga finns, mellan klockan 12 och 16) avstår jag från.

 



Så vi har svettats rätt rejält idag. Jag brukar inte tycka om läsk men när det är nästan 40 grader ute är Fanta väldigt gott. Lite glass går också ner. Men på måndag börjar struktur och disciplin, och då är vi nästan helt säkert bofasta.. Det ska jag berätta om väldigt snart när allt är klart..



(Men jag kan säga att det är extra skoj om man är Håkan Hellström-fan.. ;)

/F







Dubbelkalas 26 augusti nästa år!


Stort grattis till storebror (och Mickis såklart!) som på sin födelsedag fick en liten dotter, vilken tajming! Så nu är jag gudmor på distans, det blir en ny upplevelse :)


Slumpartat möte.


Jag glömde berätta en lite rolig sak. Jag träffade nämligen en klasskompis från spanskan på planet till Barcelona! Hennes kille bor här i stan och hon åker hit ganska ofta. Nu ska hon vara här i två veckor så vi skulle försöka ses någon dag. De kan säkert ge några tips om staden och vad man kan hitta på som inte bara är turistfällor. Så det var ju väldigt bra tajming!

Nu ska vi surfa och sedan sova efter första spanska middagen på en kvarterskrog/restaurang/bar. 25 grader ljummet i luften. Imorgon ska det bli 32..


Pool och gym och lägenhetskoll står på schemat! Och så lite havsdoft..


Framme!



Här har vi det gott i 3 dagar med takpool och gratis gym. Caramba!


Invigning.

Jag hade tänk att bloggen skulle inledas med den är videon (länken härunder) på ett snyggt sätt så man kunde klicka och spela upp videon direkt på den här sidan, men det vill sig inte. Så ni får klicka på länken istället (eller om du är teknisk, ge tips om hur man får in klippet så man kan spela upp det här och se den lilla spelrutan). Den heter We're from Barcelona.

http://www.youtube.com/watch?v=3Wi1d0FNgdQ


Nu åker vi snart. Pirr.

/F

Tjipp och välkomna..

.. till vår Barcelonablogg! Vi har inte lärt oss än hur man gör med den så den ser lite trashig och tråkig ut men förhoppningsvis kan vi ta tag i det lite senare när jag kan pilla med mina egna bilder som bakgrund och annat smått och gott. Under tiden; standardlayout.  Idag är huvudfrågan väskpackning och hur många överviktskilon man får. Jag älskar att vara borta men jag avskyr resandet. Men efter resan så börjar allt annat och det ska bli spännande. Nu ska vi strax smaska Pias goda mat och sedan väntar fix och trix och pirr i magen. 

/F

RSS 2.0