Done!


Ännu en uppgift (någorlunda) klar. YES! I'm freaking good. Nu ska jag surfa nät och kolla på Dexter (som får rycka upp sig, tredje säsongen är rätt seg och icke-spännande so far).

Och planera min framtid.


(cliffhanger)



Söndagsplugg...


.. vid Plaza Universitat.




Jag älskar att det börjar bli så höstigt ute, stan blir extra vacker då. <3


Vad är klockan?


Klockan 02.30 gick jag och la mig och ställde tillbaka mobilen till 01.30. för att kunna ställa larmet till 09.30. När klockan ringde 09.30 var min armbandsklocka 10.30 (den hade jag också ställt om kvällen innan) och väggklockan 11.30. Hmm.
Så mobilen måste ha ställt om sig ett varv till nån gång under natten. Jaja. Det är slow söndag så det är inte så viktigt, jag ska bara sitta med plugget ändå hela dagen. Fick iallafall en uppgift gjord igår (även om den känns sjukt flummig).


Sen var det ju det här med fotboll igår. Det var riktigt häftigt att komma in på läktaren högt ovanför planen, massor med folk överallt (bland annat satt det några tjejer på vår plats som sa att de visst hade bokat dem men de satt på fel sektion och vi hade rätt..burn!).
Dessutom blev det ju målkalas.Första målet kom efter två-tre minuter och när Sevilla fick en utvisning hade de inget att sätta emot. 5-0 kom på tilläggstid när arenan redan börjat gå hemåt (för att slippa bli inköade).

Tyvärr glömde vi ju lilla kameran och hade inte heller någon mobil med så det blev inga foton.. Illa.
Men alla vet ju hur det ser ut inne på Camp Nou ändå..? Eller nej just det..
Kanske bäst jag norpar en internetbild:




Tyvärr ger ju en bild sällan den rätta känslan, inte heller den här. Men bättre än inget. Vi satt vid resultattavlan längst bort, ganska direkt under den x antal rader ner. Högt upp, bra sikt. Nice!




Annars så är det söndag igen, och imorron med för då är det Allhelgonaafton = röd dag = stängd stad. Det passar rätt bra med pluggandet. Vi har mat hemma och en extra gastub så behöver inte ut om vi inte vill.


Det jobbiga är att jag alltid vill ut för det har blivit så varmt och fint väder igen. Kaffe i solen vore inte fel. Får se om jag kan övertala darling till en liten sväng ut senare idag..  


Höst/vinterjackan får iallafall vänta några veckor till.





Gah.



Frustration. 5 days to go..





Lördag.

  1. plugg
  2. Barca!



     





FC Barca.


Bara älsklingen får i sig sin (första) frukost och jag min (andra) ska vi åka och försöka hitta våra biljetter till Barca - Sevilla imorron ikväll (/natt, matchen börjar kl 22). 


 


Wiho!


Säsongsavslutning.


Har just kollat klart på sista avsnittet av Dexter, andra säsongen. Säsong 3 precis nedladdat. Dax att sova.


Badbevis.





Lite gnäll blir inget gnäll.


Jag skrev nyss ett gnälligt inlägg om hur synd det är om mig som har så mycket plugg att göra i veckan (det är en ovanligt dum uppgift dock måste jag bara få säga) och massa andra saker som inte gått min väg idag (trasiga älsklingsbrillor, mackor på nystädat golv, ont i halsen etc.). Men medan jag gjorde smootie fick jag en aha-upplevelse när jag insåg att det finns så mycket mer som är positivt än negativt så jag suddade gnäll-listan och gör rum för den positiva:



- vi har vatten! (slutsats: vattentanken klarar inte att ha 5 pers boende här samtidigt..)


- vännerna lyckades faktiskt ta sig hit och hälsa på, alla samtidigt! om man känner oss och våra försök till att kunna träffas alla samtidigt, om det så gäller en fika, så inser man att det är bra jobbat.


- om en vecka är den ena kursen slut så då kan jag äntligen ägna mig åt min försummade fotokurs., yey!


- det har varit underbara sensommardagar den senaste tiden, minns inte ens när det regnade sist?


- världens finaste sitter bredvid mig i soffan. <3




På solsidan.


Nu ska jag kolla på Bonde, kanske Lite sällskap och Dexter, i den ordningen. Who needs tv anyway?


Besöksdagar!

























Isvak?


Sara och Camilla ska bada i havet. Det är inte jättevarmt direkt. Fotobevis kommer definitivt upp på bloggen om de genomför projektet (som de lovat, typ). Vi andra tittar på och förbereder oss för rullande band-middagen ikväll. Yummie.


Förberedelse.


Nu blir det en sväng till gymmet, sedan ska lägenheten städas, golv ska moppas och "förvaringsrummet" ska rensas så det finns nånstans för tjejerna att sova ikväll. Det där med plugget får nog vänta.. (yes!)


Ett plan kommer lastat..


.. med de här tre, imorron! Gissa om det ska bli roligt!



Fanny




Sara




Camilla
 

(det var inte meningen jag skulle vara med på bild men jag hittade ingen enskild bild, sorry :)




Wee!


Myslördag.


Idag åt vi frukost på balkongen, nybakade frallor från lilla bageriet med marmelad, te och juice. Värmen har kommit tillbaks litegrann, det är inte alls lika kallt i luften som det har varit. Det ska jag fira med en lång promenad till Parc Ciutadella.


Mission completed.


Stans snyggaste stövlar är nu mina!





Att göra:

 

  • plugga
  • diska
  • plugga
  • städa
  • plugga
  • lyssna på Håkan
  • äta tacos


Sol, igen.


Allvarligt talat, måste det vara så fint väder hela tiden? Får ju inte ro att plugga när jag måste sitta inne alla soliga dagar. Stackars mig.


Sjukt sjukt sjukt!


Läser om skjutningarna i Malmö i dagarna, vad är det som händer? Nu vet de inte om det är samma person än i och för sig men ikväll har någon börjat skjuta in på folk genom fönstren, helt bisarrt! Om det är samma person som gör allt det här är det riktigt obehagligt, riktigt sjukt. Hoppas de får tag på honom snart, det här börjar kännas som en halvdålig Wallanderfilm..




Good day.


Tränat nya muskler på gymmet idag, och vi har varmvatten, filt och ska snart promenera till Boquerian och köpa lax till kvällens middag. Jag ska ägna kvällen åt att titta på Babel, vilket är den roligaste delen av tentan. Visserligen ska den analyseras men det är nog a piece of cake så bright som jag är (ibland). Härliga dag.


Röda burgare = ont i magen?


I brist på pastakokning på hemmaplan gick vi ut och tog en burgare på Joe´s.




Det var trevligt, guacamole och chips som start är ju aldrig fel.
Däremot var burgarna (enligt mig) alldeles för röda inuti för att jag skulle gilla läget. Efter att ha knaprat runt på kanterna sa jag till att jag inte ville ha den så (och skickade med M:s burgare på en gång som var typ rå på ena kanten, yummie) och tänkte att kocken hade klantat sig. Så han kom tillbaka med en ny, som visade sig vara nästan identisk med den första.
Då såg vi att det stod på ett reklam/infoblad på bordet att "we recommend it little or half made". Gah.
Hade jag sett det före hade jag ju sagt att jag inte ville ha den så.. Det är väl deras grej I guess. Så jag knaprade lite mera kanter medan vi kollade på Barca-matchen.


När jag skulle gå och sova en- två timmar senare hade jag rejält ont i magen. Slump?


(M kände inget tur nog men jag är kanske mer känslig eftersom han gillar blodig mat och jag absolut inte gillar det så jag äter det heller aldrig. Eller så slängde de ägg i burgaren fast de sa att det inte var det. Jag vet inte. No more Joe's burgers for me iallafall det är ett som är säkert.)





Nu ska banne mig butanomannen släpa sig ut på gatan så vi kan laga riktig mat idag!





No butano.



Det kom ingen butanoman. Alltså har vi fortfarande inte varmvatten eller gas till matlagning. Doh.




Chilly.


För att överleva vinterhalvåret inomhus krävs det att man har (minst) de här sakerna i sin spanska lägenhet:



1. Ett (flyttbart) element (som kan värma upp iallafall 1-2 meter runtomkring sig förhoppningsvis). 





2. En rejäl stickad tröja att ha på sig. 





3. Fårskinnstofflor som man har på sig ALLTID (man vill nästan ha dem när man sover med).





4. Filtar i massor!



5. Värmeljus. 

(bild utgår pga. lathet)



Det roliga är att det är varmare utomhus än inne. Hur blir det när det blir kallt ute på riktigt? Jag ser inte fram emot det. Tur det inte blir hela vintern här trots allt.


 
Magnus har lärt sig tekniken.




We need the butanoman.


För vi har ingen gas lalala.. Det blev ingen pasta kokad pga det så det blev en improviserad lunch från Subway igår men idag vill jag vara snål och laga hemma-mat. Vore trevligt med varmvatten med. 

Sen ska jag springa iväg och köpa en webcam, belive it or not. Ikväll ska vi ha seminariechatt på en av kurserna, jag testade internetcafét igår men känns inte jättelockande att sitta där i över 2 timmar. Risk det kommer in massa stökiga kids sådär på kvällen som ska spela sina coola spel och ha sig. Fördomar jajamen. 
Nä men det känns ju bekvämt att kunna sitta hemma helt enkelt så hoppas det ska funka med headsetet, hade tänkt använda Magnus dator annars eftersom han har inbyggd kamera men ljudet hackar så det blir nog inte godkänt av vem det nu är som bestämmer det att använda den ikväll. En kamera kostade inte mycket och kan ju vara bra att ha anyway.


Så roligt ska jag ha idag, plugg för hela slanten. Blä. Fast kursen är jätteintressant. Men ändå, det är plugg. Blä. 


 

Dagens himmel:





Oups I did it again.


Jag smet från det lilla plugg jag gjort hittills idag.

Solen sken så lockande så jag tog en cappuccino på Plaza Universitat som har ett café som oftast har solläge. Vem vet hur länge solen stannar liksom? 


 



Futureoriented?


Plugg plugg plugg.




Familjehelgen.


Fredag

Lunch hemma hos oss, linbana upp till Montjuic, fika vid San Antoni.
















På kvällen åt vi tapas ute och huttrade lite (vi var de enda på stället som satt ute..) men det har jag inga bilder på. Gott var det iallafall.



Lördag

Hamnen, promenad vid stranden, Port Olimpic.
















Kvällens middag åts (ute, igen) på en restaurang nära hotellet och så promenerade vi till Plaza Reial innan vi gäspade oss hemåt. Vädret var strålande båda dagarna (och är fortfarande, fast det känner vi inte av när vi sitter härinne i kylan)!



Idag har vi tagit oss till gymmet and back, trötta ben. Vi har dragit på elementet nu, så kallt härinne. Måste ut och shoppa lite sockor, fingervantar och sjalar i veckan. Brr.


Håkandagar.


Vi (M) har fått tag på Håkans senaste så nu går den på repeat dag ut och dag in så den ska sätta sig.
Bäst hittills: Jag vet vilken dy hon varit i.





Nu hoppas jag att vi ska gymma.


Sangriapremiär.


Nu har vi lassat av mamma & pappa på Hotel Suizo och själva satt oss med en liten skål Polly/Gott&Blandat, smask!

Vi mötte upp dem vid Plaza Catalunya och gick en (lång) promenad till hotellet innan vi letade reda på en restaurang där vi åt fisk, lamm och kött-tallrik i blandad mängd, vissa blev mer mätta än andra.. Sangriapremiär som sagt, har ju inte druckit det någon enda gång här i Barcelona hittills!

Trevligt var det trots att maten tog en evighet och salladen glömdes på bardisken. Vi följde med och hämtade lite av mina kläd/godis/matbeställningar som de hade med sig och sen traskade vi hem vid 23.30-tiden.  
Imorgon ska vi bjuda på lunch härhemma och sen lutar det åt linbaneåkning uppför Montjuic om vädret är bra. Och tapas på kvällen.



Idag kommer mam&pap!


Jag googlade på om man får träna yoga när man har ont i halsen. Svaret är NEJ! Kroppen ska vila, punkt.

Känner mig lite konstigt darrig i kroppen så då använder jag det som ursäkt till att inte träna och istället plugga undan lite mer till hemtentan och sedan städa. Såhär kan det ju inte se ut när vi bjuder på försenad födelsedagslunch imorron.


Däremot skulle jag behöva lite miljöombyte så kanske man skulle ta med sig datorn till nåt café i närheten..Tänk om man hade haft en sån där mini-laptop, hade varit smidigt. Nu känns det som att bära på en klump.





Nu har vi iallafall Wasa Knäcke i huset igen. Viktigt!





Onsdag eftermiddag/kväll.



Cafe Mocka.



Plaza Catalunya.



Man och häst tittar på månen.



Matmarknaden har tagit kväll.



Efter löpning.



Hemma hos.


Som kompensation för det föregående tråkiga inlägget kommer här en lite random bilder på temat i området där jag bor. Enjoy.



Litet torg bakom Ramblan där de har smaskiga iskaffedrinkar.




Plaza Catalunya i morgonsol där vi alltid passerar på väg till gymmet.




Lunch på Original vid plazan vid MACBA (Muséet för modern katalansk konst)...




 ...där vi åt det omtalade lammet och paellan (se M:s inlägg häromdan). GOTT!




Stentorget vid MACBA är även tillhåll för stadens skatekids.



 

Funderare.


Planen var att gå till gymmet efter min IKK-chatt nu klockan 10. Men sen mindes jag att jag efter body pump-passet i förrgår sa att jag inte skulle träna på några dagar för det kändes inte bra i halsen. Men det hade jag glömt så nu tror jag att jag ska gå till gymmet ändå men jag är inte säker. Borde jag det? Jag har inte ont i halsen idag. Den är bara lite tjock när man sväljer på morgonen. Det är väl inte farligt? Man behöver ju inte köra hårt, bara kort uppvärmning och lite armar, ben och något.

Eller så stannar man hemma och pluggar för ikväll måste jag gå massa ärenden på stan så då får jag inget gjort. Kanske är lika bra. Så provar jag lite yoga imorgon istället..


So be it.


Kul inlägg det här blev. Men jag gillar att svamla.


Edit: Tisdag kväll.


Sverige blir förnedrat av Holland.
Har just tittat klart på ett avsnitt i min fotokurs, den kursen som jag känner att jag försummar lite. Vill engagera mig men har tusen andra viktigare saker att göra.
Ätit god köttgryta som M lagat.
Skypat med mamma.
Slöläser i den bok jag just rekommenderade för att hitta ämnen till ex-arbetet.
Höstruggigt ute med regnvåta gator. (Stackars tvätten är lika fuktig som den var igår när vi hängde ut den. Den dränktes inatt av hällregn).
Funderar på morgondagens träning.
Kanske ett avsnitt av Dexter innan man går och sover?





Nationaldag, igen.


Ja idag är det dags för nationaldag igen, den här gången Spaniens. Det ska firas med att vi sitter inomhus och tittar på regnet. Googlade runt på nätet men hittade inget om något firande nånstans. Kanske de värderar Kataloniens dag högre.. Stängt är som vanligt allt utom kinesaffärerna här i kvarteret (bra ifall man glömt handla bananer exempelvis, och våra är faktiskt slut). 


Jag har massa plugg att göra, vi fick hemtentan igår som ska in den 5 november. 12-15 sidor! Damn it..
Får väl ägna hela nästa vecka åt plugg. Och det gäller bara en kurs, sen har man ju uppgifter och läsning på de övriga två med. Känns som de klämmer in allt på slutet, annars har det varit en lugn kurs tycker jag. Men kan de inte sansa sig lite? Kursen är bara 9 veckor och så ska man skriva en halv uppsats på mindre än 3. Känns taskigt.
Jaja jag var tvungen att gråta ut lite nu är det gjort. Däremot ingår en bok i kursen som jag har läst för andra gången som är helt underbar, nämligen denna:



Omslaget är verkligen ingen hit men boken är fantastisk. Läs den. En del av tentan är att analysera en skönlitterär bok ur ett visst perspektiv, det är dock inget jag ska dra upp nu eftersom det nog bara intresserar mig som läser kursen. Men iallafall.



För övrigt så kommer mamma och pappa på torsdag, ska bli så roligt att visa vår lägenhet och alla ställen vi gillar!





Ny favoritlåt.


Umami - den femte smaken

Sött, surt, salt eller beskt?
I lördags valde vi istället den där femte smaken och gick till restaurangen umami.



Frida beställde en köttbit med tillbehör och någon pasta till som var kryddat med aromat. Denna kryddas huvudingrediens är glutamat eller då umami eller hur det nu ligger till.
Själv beställde jag in deras rekomenderade hamburgare och frågade om jag kunde få pommes till, vilket såklart gick bra. Det intressanta var dock att när vi fick in maten, så var det pommes och en biff inget mer! Biffen var dock riktigt god och jag förstår lite tanken med att man vill lyfta fram alla smaker och inte gömma köttsmaken i bröd, ketchup, dressing osv.

Det här med att bli förvånad över saker är ju lite av spanjorernas speciallitet. Vi var för ett tag sen på en annan restaurang. Det var trevlig atmosfär, fin restaurang och vi beställde en 3-rätters meny. En bra sallad till förrätt en paella till mig som kändes väldigt lokal och var väldigt god. Frida åt lamm av bra kvalitet. Mätt som man nu var orkade vi inte med kaka utan Frida tog en kopp kaffe medan jag valde "fruits". Lite överraskande var det när kyparen kommer ut med en oskalad apelsin och en kniv i handen.

På dörrfronten är det inget nytt, vi smyger ut genom ytterdörren lite som det där spelet man plockar bort en kloss i taget utan att tornet ska rasa. Vi ger oss aldrig den här matchen kommer vi aldrig förlora!

/Magnus  


Morgonrugg.


Som i ruggigt alltså. Småkallt. Jag har min nya tjocka tröja på mig (fast å andra sidan shorts nertill så man kanske får skylla sig själv om man fryser?). Den är mysig. Vanligtvis börjar varje morgon med att jag öppnar balkongdörren och tar in lite luft men idag får nog tempen stiga lite först.


Jag ska på bodypump om en halvtimme. Lite nervöst, jag vet inte varför men jag lyckas ofta bli det när det gäller småsaker som att gå på ett pass jag inte brukar gå på. Sen när jag efteråt tänker åh vad kul det var det här ska jag gå på igen nästa vecka så gör jag inte det utan skjuter upp det x antal veckor innan jag går på det igen och då har jag börjat se det som att jag går för första gången, igen. Flummigt.



Dessutom satt vi uppe sent igår så fastän klockan är sent så känns det som morgon och jag hade gärna sovit längre, men det hade varit ännu en ursäkt till att hoppa över passet och det går ju inte. No no. Jag kollade på en film (Nothing but the truth, rätt bra) och sen kollade jag lite på M:s pokerturnering, vi försöker lära mig lite regler så jag kan försörja mig sen när jag blir arbetslös..eller nåt.


Nä om man skulle ta sig iväg till det där gymmet då..


Looking forward to.



Snart är det dax för ett av höstens roligaste uppdrag: att köpa stövlar!
Med tanke på hur många skoaffärer det finns i den här stan ska det bli ett rent nöje..


 Jag tänker mig nåt i den här stilen:





Regn.


Det regnar ute. Funderar på om jag ska gå till gymmet en sväng, de stänger redan klockan 15 idag och det var ju några dagar sen jag var där nu (3) så det är dags. Drar nog på mig stövlarna och går dit själv så får han därinne ligga insnurrad i lakanen i lugn och ro utan att jag kommer och säger att vi måste gå upp, vi måste hinna träna. Fast det känns som en dag gjord för sovmorron, lite träning, plugg och film. Lite skönt faktiskt att solen vilar sig ibland så man hinner ikapp härhemma.

En lördag i oktober.
















Julstämning?


Jag har köpt en julklapp! Det gäller att vara ute i tid.
Näe men snarare så tänkte jag spara lite vikt på resväskan hem genom att skicka med det jag kan med mamma och pappa som kommer om en vecka. De har nog några kilo över jag kan fylla med paket.. 





Presenten köptes på La Central del Raval som är min favoritbokhandel. Den ligger inte långt från där vi bor och är inte lika flashig som de större kedjorna men har många spännande och udda böcker, jag skulle kunna köpa ett helt lager! Jag läste nånstans att de ska ha ett café därinne men jag har inte hittat det än så jag börjar tro de luras..

 

Hembokad!


Nu har jag iallafall bokat min resa hem! Den 11 december kl. 14.35 anländer jag till Arlanda (så familjen kan börja planera lyxig ankomstmiddag tack). 427:- kostade det.
Dock flyger M till Köpenhamn och tågar sen hem till Skåne så vi får dela på oss den resan.
Eftersom vi inte har någon planering för julfirande, nyår etc. så känns det enklast om vi åker till våra respektive hem och tar resten som det kommer (och vi hinner ju planera innan dess men skönt att ha bokningen klar innan priserna höjs, plus att ägaren till lägenheten här undrar vilket datum vi flyttar ut så känns bra att kunna lämna besked). Han kikar på biljetter till Köpenhamn samma datum åtminstone så vi kan sällskapa till El Prat (Barcelonas flygplats).

Men det känns inte jättelockande att fira en tredje jul isär så nåt smart får vi nog komma upp med till dess.. :)





Sura tanter och Kobe Bryant

Vi är en bit in i oktober och värmen är fortfarande ihållande i Barcelona. Idag var det gymdags och nere i vid ytterdörren mötte vi tanten som berättade vart vi skulle vända oss när nyckeln fastnade sist. Nu är det problem med dörren igen då en skruv har lossnat och hantaget sitter helt löst. Självklart är det ingen som har några verktyg att fixa det med utan alla bara väntar. Damen som väl enbart förknippar oss med trasiga dörrar då vi setts två gånger och båda gångerna vid just en trasig dörr har fått för sig att vi är onda.
Nu för hon predikan om hur man sköter en dörr och hur försiktig man måste vara. Självklart är vi också huvudmisstänkta även denna gång till att vara dörr-terrorister och på nätterna förstöra dessa. Hon har säkert inte en aning om att förra gången fick lägga ut ett barnbidrag på att laga dörren.

På gymmet fungerar numera våra passerkort!
Efter en månad då ingen förstått vad som varit fel och varje gång försökt scanna pass, registrera, koda om men inget har lyckats. På söndagar är dock personalen ledig och någon helgvikarie hoppar in i receptionen då det är öppet kort tid och inte så mycket folk klarar dem av det tänker dem heltidsanställda spanjorerna.
Vi berättade även för honom att kortet inte fungerade varpå han på 10 sekunder fixar fingeravtrycksläsare åt oss så att vi i framtiden kan komma in utan problem. Bra jobbat eller tur det vet jag inte, men tur att det finns helgvikarier iaf.

Den amerikanska säsongen är på gång att starta i NHL och NBA. I Sverige är det snart NHL-premiär i Globen men i Barcelona är det större intresse för basket. På basketplanerna är det alltid folk så även på vår plan 200m från vår lägenhet. Barcelona är ett av europas bästa lag och idag möter dem LA Lakers med storstjärnorna Kobe Bryant och den spanske hjälten Pau Gasol.
När vi kollade i tidningen idag var det bilder från gårdagen då det tydligen var streetbasket. Gasol, Bryant vs två Barcelonaspelare. När vi tittar närmare på bilden så ser vi såklart att matchen har spelats på "vår" plan i Raval inför 17000 åskådare utan att vi hade en aning om det.  

/Magnus

Morgonstund.


Jag ska ut och fota staden i morgonljus tänkte jag. Kan vara finaste stunden på dagen. Har fått en uppgift på fotokursen som jag snart måste ta tag i, men nu blir det nog mest nöjesfotande. Får hem och knacka M på axeln så vi kan dra till gymmet sen. Grym träningsvärk i ryggen sen yogan. Massage?


Praktik.


Jag skulle helst vilja göra praktiken på Världskulturmuséet, Svenska Institutet eller Kultur Lund. Alla har fördelar och nackdelar. Den första ligger i Göteborg där jag inte känner någon men verkar jättespännande. Den andra ligger i Stockholm precis vid slottet och tar upp intressanta sätt att sprida bilden av Sverige i världen. De två är alltså ganska internationella i sitt arbete vilket passar min profil. Den tredje ligger i Lund (oh really) som är en av de städer där det är svårast att hitta boende men de har intressanta kulturprojekt. Plus att staden är lagom stor för mig tror jag. Fast det är säkert lika svårt att hitta boende i Göteborg och Stockholm som i Lund kanske. Fördel Stockholm är ju att det är nära hem till vänner och familj och att det iallafall finns några bekanta i den staden.
Men troligtvis hamnar jag inte på nån av ovannämnda utan får ta det som lärarna kan hjälpa till att vaska fram. Jag är nog inte den enda i Sverige som söker praktik på de här ställena.. Kommer knappast ha något svar förrän vi åker hemåt i december så sen blir det flyttlass igen. Qué divertido.


Yogaqueen.


Idag började dagen med ett yogapass på DiR. Ett jättebra pass var det och nu är jag helt slut i kroppen. Borde försöka få in det som rutin nån gång per vecka med tanke på hur skönt det är både fysiskt och psykiskt. Man blir så relaxed. Trevligt att man kan prata lite med ledaren under eller efter passet också, så slipper det kännas så hierarkiskt och läskigt. :)

(Goda nyheter dessutom; katalanskan som ledde förra passet har slutat så nu kan jag välja mellan att gå på pass med en indiska (idag) eller en tyska med strikta generalfasoner enligt en dam på passet. Aufstellung!)


Blev en frukost del II på balkongen när jag kom hem som belöning.
Resten av eftermiddagen tänkte jag tillbringa med mina IKK-böcker på något soligt café (har du hört den förut?).


Häääärliga dag!


Långvandring.


Puh, nu är vi precis hemma från en rejäl promenad upp på berget Montjuic. Tog säkert tre timmar att gå dit, uppför och ner igen så det blev ett litet träningspass (med många trappor). Vi hann njuta en hel del av den underbara solen som värmer som en sommardag och så traskade vi runt bland OS-arenorna från 1992. Det såg mer ut som en blandning av fabriks- och kulturområde men ganska häftigt. På vägen hem hamnade vi på lite bakgator med små söta hus som gav känslan av att man befann sig i en liten by snarare än i en storstad, pittoreskt med blommande träd och små spanska tanter som hämtade dagens post vid sin grind.



Min kamera var inte med så här är en lånad bild av ett ställe som vi såg på upptäcksfärden.



Nu ska jag hoppa i duschen och sedan ska jag slöa i soffan medan M lagar mat, härligt.



Snacket går...





.. om att det är Kanelbullens dag idag. Igen. Jag minns att jag skrev ett inlägg på Vigobloggen om samma dag förra året, och lika lite nu som då har jag en kanelbulle i närheten att proppa i mig. Man skulle kunna säga att det inte är riktigt rättvist. Och eftersom alla bloggar pratar om kanelbullar är jag nu sjukt sugen på det och så är jag i fel land, igen. Här finns typ alla möjliga bakelser som ser ut som flottiga avlånga bullar, croissanter, dulces.. men inte finns det några kanelbullar. Kanske lika bra det med tanke på hur mycket snask vi äter ändå.. :)





Free drinks, free patatas fritas.








Livskvalité..


.. är frukost ute med kaffe, toast och solen som värmer på benen.



Dresscode?


Vad har man på sig på ett casino?


Man får inte vara sloig vet jag. Inga shorts. Kjol?
Klädprovning is on..


Doors wide open.


Balkongdörrarna är vidöppna, ljummen luft letar sig in i lägenheten. Vädret är underbart idag med. Molnigt men perfekt temperatur. Sommaren är tillbaka, snälla låt den stanna minst en vecka till?! Eventuellt orkar jag mig ut på en kaffe i mitt favoritgrannkvarter Eixample senare men det blir ingen långvandring för M spelar finaldag på casinot idag så om det ser bra ut åker jag ner en sväng och kollar. Lite intressant att se hur det ser ut där (plus att jag har en gratis drink-biljett, yes! Jag kan inget om poker så jag måste ju ha nåt nöje vid sidan av).






En kulturell eftermiddag.


Jag har haft en riktigt bra eftermiddag! Efter att M åkt gick jag ner till Ramblan (inget strandsug idag, orka pendla tunnelbana), inte för att jag gillar den utan för att Palau de la Virreina ligger där. Det ser ut såhär:





Det är ett kulturcenter och jag har gått förbi några gånger och sett att de har en fotoutställning (som är gratis) så jag blev lite nyfiken. Så idag tog jag mig äntligen dit.


Just nu har de en (stor) utställning om fotojournalistik där olika fotografer medverkar med sina teman på ämnet. Vissa delar av utställningen var riktigt bra, bland annat hade de satt ihop en film med foton som en fotograf hade tagit under den tågresa där man transporterade Robert Kennedys kropp till begravningsplatsen efter att han mördats 1968. Det var meningen att fotografen skulle fota begravningen men här fokuserade utställningen på de bilder han tog från tåget under de timmarna, som ett dokument på alla tusentals människor som stod bredvid rälsen för att se tåget passera och ge sin sista hälsning. Det var en annorlunda vinkel och det gillar jag. Riktigt häftiga bilder med. 

En annan del som jag gillade var en fotoserie som visade hur diamanthandeln går till, från de fattiga arbetarna i Afrika till de rika stadsborna som bär juvelerna på sina fancy fester i New York. Fantastiska bilder. 



Jag blev kvar längre än jag tänkt, och hade kunnat stanna ännu lite till om det inte var för att jag hade ett stort sug efter en kaffe i solen på det mysiga torget vid kyrkan Santa Maria de Pi som är mitt favorittorg. Dock var det skugga över torget och en liten marknad med lokala matprodukter och även konstnärsutställning, så jag gick en runda men kom tillbaka lite senare och då hade kaffesuget övergått till ölsug så jag tog ett litet glas och läste min spanska Women magazine (tidningar är billigt här, och man vill ju öva sin spanska lite. Plus att det är trevligt att läsa på café). Det var fullt vid alla bord så jag fick snart sällskap av ett trevligt amerikanskt par, så vi satt och pratade en timme eller så om Spanien, Chicago, Sverige och turism i allmänhet. Trevligt med lite sällskap, jag börjar känna att jag saknar att ha lite folk att umgås med så såna här små möten livar upp en eftermiddag på egen hand. 

På vägen hem gick jag förbi La Boquería och köpte lite skinka och reagrönsaker (4 avokado för 1,50 euro. Nice!) och nu har jag ätit lite. Tyvärr var potatisen slut så min plan sprack lite så jag är inte jättemätt direkt. Men jag spar mig till popcornen, jag tänkte gå på bio ikväll eftersom det inte blev av igår. Och jag är pigg, kvällen är ung, jag har inget bättre för mig etc.


Så får det bli.


Re-run.


Idag verkar bli en repris av igår; en till casino, en till strand.


Vamos a la playa.


M far till casinot och jag far med honom men svänger vänster ner mot playan istället för en stund med mina böcker, solen och havet.


RSS 2.0