Sura tanter och Kobe Bryant

Vi är en bit in i oktober och värmen är fortfarande ihållande i Barcelona. Idag var det gymdags och nere i vid ytterdörren mötte vi tanten som berättade vart vi skulle vända oss när nyckeln fastnade sist. Nu är det problem med dörren igen då en skruv har lossnat och hantaget sitter helt löst. Självklart är det ingen som har några verktyg att fixa det med utan alla bara väntar. Damen som väl enbart förknippar oss med trasiga dörrar då vi setts två gånger och båda gångerna vid just en trasig dörr har fått för sig att vi är onda.
Nu för hon predikan om hur man sköter en dörr och hur försiktig man måste vara. Självklart är vi också huvudmisstänkta även denna gång till att vara dörr-terrorister och på nätterna förstöra dessa. Hon har säkert inte en aning om att förra gången fick lägga ut ett barnbidrag på att laga dörren.

På gymmet fungerar numera våra passerkort!
Efter en månad då ingen förstått vad som varit fel och varje gång försökt scanna pass, registrera, koda om men inget har lyckats. På söndagar är dock personalen ledig och någon helgvikarie hoppar in i receptionen då det är öppet kort tid och inte så mycket folk klarar dem av det tänker dem heltidsanställda spanjorerna.
Vi berättade även för honom att kortet inte fungerade varpå han på 10 sekunder fixar fingeravtrycksläsare åt oss så att vi i framtiden kan komma in utan problem. Bra jobbat eller tur det vet jag inte, men tur att det finns helgvikarier iaf.

Den amerikanska säsongen är på gång att starta i NHL och NBA. I Sverige är det snart NHL-premiär i Globen men i Barcelona är det större intresse för basket. På basketplanerna är det alltid folk så även på vår plan 200m från vår lägenhet. Barcelona är ett av europas bästa lag och idag möter dem LA Lakers med storstjärnorna Kobe Bryant och den spanske hjälten Pau Gasol.
När vi kollade i tidningen idag var det bilder från gårdagen då det tydligen var streetbasket. Gasol, Bryant vs två Barcelonaspelare. När vi tittar närmare på bilden så ser vi såklart att matchen har spelats på "vår" plan i Raval inför 17000 åskådare utan att vi hade en aning om det.  

/Magnus

Kommentarer
Postat av: pia

vilken otur!!!! hoppas det hinner bli en stormatch till medan ni är i Barcelona!

2010-10-08 @ 23:32:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0