Saker som kan hända i Spanien del 1

Ibland sker oväntade saker som man inte är van vid i Sverige, saker som på något sätt måste lösas. Som tex. gasleverantören som Frida berättat om. Dem kommer förbi någon gång sådär ca. 8-11 gåendes på gatan med en kärra. Gör du nåt annat under 2 min så får du snällt vänta till dagen efter och hoppas på att du är hemma och har bättre lycka då.

Ditt golv kan vara snett precis vid din ytterdörr så att du inte kan öppna dörren när den har sjunkit ner. Händer detta under helgen finns det ingen som vill jobba. Trist om du vill flytta in just den dagen. Som tur är finns det alltid nån som känner nån som jobbar som snickare och egentligen inte kan nåt om dörrar, men iaf. är lite händig och på något sätt hittar en provisorisk lösning.

Tyvärr räcker det ju inte med en dörr för att komma in i din lägenhet, det krävs tre stycken! Har du då otur så kan det hända att din nyckel fastnar i portdörren omöjlig att ta ut ur låset. Då kan man ju tänka sig att man skulle vända sig till låssmeden men det vore ju att göra saker för enkelt. En av grannarna rekommenderar istället nåt litet krypin på granngatan som säkert kan lösa det. Efter nån timme har han kapat nyckeln, fixat en ny kopia och med något hemmabygge fixat en dörr som kanske inte är som ny, men det funkar ju på något sätt.

Har man då någon hyresvärd att vända sig till för att få ersättning för pengarna man lagt ut?
Nä det avråds att höra av sig dit och rekommenderas istället att man knackar dörr hos grannarna och kör en liten hederlig gammal kollektinsamling.

/Magnus

Kommentarer
Postat av: Marie

Ja men varför alltid ta det lättaste alternativet???

Intressant hur olika vi tänker och löser problem...



Marie

2010-09-02 @ 21:54:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0